به گزارش نماینده، «حجتالاسلام محمدعلی زم» در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که گردشگری حلال در کشوری مثل ایران و مشخصا جزیرهی کیش به چه معنی است؟ اظهار کرد: گردشگری حلال یعنی همان نوع از گردشگری که در مالزی، فیلیپین، کانادا، سوییس، آمریکا، امارات و ... وجود دارد که یک طبقه از هتل یا شهری را به جایی تبدیل کردهاند که مورد علاقه و جستجوی گردشگران مسلمان است و ایران نیز دارای این شرایط است.
وی اضافه کرد: این کشورها برای توسعه گردشگری حلال یک پلان کوچک از جغرافیای ایران زدهاند و اعلام میکنند در این مکان گوشت حیوانات حرام مصرف نمیشود، مشروبات الکلی سرو نمیشود و شرایطی وجود دارد که بانوان با پوشش اسلامی خود حضور مییابند و به طور کل شاخصهایی مانند تفریحات دریایی و ... را برای گردشگری حلال و استفادههای حلال در نظر گرفتهاند.
او گفت: آمارهای سال ۲۰۱۴ نشان میدهد بیش از ۱۰ درصد از درآمد هزار و ۲۵۰ میلیارد دلاری گردشگری جهان یعنی حدود ۱۳۰ میلیارد دلار به گردشگری حلال اختصاص داشته است.
زم بیان کرد: معتقدم جایگاه گردشگری حلال در ایران بوده و ما باید منادی گردشگری حلال میشدیم، طبق قوانین در ایران است که گوشت خوک و مشروب حرام اعلام شده است و ملت ایران طعم زندگی حلال را چشیدهاند. اگرچه ممکن است برخی افراد آن را رعایت نکنند، با این حال مبنای جمهوری اسلامی ایران بر پایهی زندگی حلال است. متاسفانه ما در خیلی چیزها تاخیر و رخوت داشتهایم که گردشگری حلال یکی از آنهاست.
معاون فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد دلایلاش را برای انتخاب جزیرهی کیش به عنوان مقصد گردشگری حلال در ایران اینطور شرح داد: در بین مناطق آزاد تنها جزیره کیش است که زیرساختهای مناسب برای جذب گردشگر خارجی دارد، وقتی فرودگاه کیش این قابلیت را دارد که روزی ۱۵۰ پرواز داشته باشد، ولی در چابهار فقط یک پرواز برقرار است و در منطقه دیگری حتا یک فرودگاه وجود ندارد، پس قطعا این جزیره امکانات بهتری داشته و دارد.
وی اضافه کرد: در کیش است که شرایط اقامت برای گردشگر خارجی متفاوت از دیگر مناطق است. کیش میتواند پیشقراول و نقطه تست سایر مناطق باشد، منتها اگر بتواند این پیشقراولی را در موضوعات تخصصی و مدیریتی دنبال کند. به طور حتم زیرساختهای آن برای چنین قابلیتی فراهم است. بعد از آن اگر سرزمین جغرافیایی دیگری باشد که بتوانیم مشکلات را در آن ظرف کوچک حل کنیم و خوبیهای مورد نیاز توسعهی گردشگری را در آن بیفزائیم و حاصل تجربهی کیش را به دیگر مناطق انتقال دهیم. کیش حکم پنیسیلین را دارد که تست نخست را در آن انجام میدهیم.
«زم» دربارهی برنامههایی که برای مطرح کردن این مقصد حلال در نظر گرفته شده گفت: همهی اقدامات مثبت و تبلیغات در دستورالعمل کاری سازمان مناطق آزاد کیش وجود دارد و سازمانهای مناطق آزاد از نظر حقوقی مستقل هستند که خود متولی و پاسخگوی کارشان هستند. کیش محدوده و امکاناتی دارد که میتواند گردشگر خارجی را با رویکرد گردشگری حلال بپذیرد و توسعه دهد. اینکه ماهیت کیش میتواند گردشگری حلال باشد یا نه باید گفت صد درصد میتواند باشد و هست. البته در اینباره اشکالات کمی وجود دارد که باید رفع شود، اما درباره اینکه ما برای ایران و معرفی ایران در خارج از کشور و متناسب با افق تبلیغات گردشگری چه کردهایم و چقدر در محیطهایی مانند نمایشگاههای بینالمللی شرکت کردیم، سوالی است که جوابش را باید جاهای دیگر پاسخ دهند، مانند سازمان میراث فرهنگی و گردشگری. البته گردشگری ایران به دلیل نداشتن رسانه فراگیر و تاثیرگذار دچار مشکلات عدیدهای است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد افزود: مثالا در کشوری مثل ترکیه برای رونق گردشگری سه کانال تلویزیونی شبانهروزی اختصاصی فقط برای توسعه گردشگری در نظر گرفتهاند، اما در ایران اگر سازمان متولی گردشگری بخواهد در صدا و سیما نیمساعت دربارهی گردشگری ملی حرف بزند باید پول بدهد.
نظر شما